Hategana, de la folclor la business

Ansamblul Hategana transformat in PFA Hategana

De cand s-a transformat in ”afacere”, *PFA Hategana*, pe timpul verii este tot pe drumuri. Mai exact, asa zisele competitii la care participa au loc doar vara, doar in plin sezon si doar in tari cu litoral frumos. Locuri numai bune de vacante pentru ”domnul pensionar-instructor”, Grecia, Turcia, Bulgaria si Macedonia.

Peste tot pe unde au fost invitati gazdele au oferit cazare si masa, iar primaria Hunedoara din marinimia ei a dat in jur de 20.000 de lei pentru transport. Cu bani aia ajungeau pana in Spania, nu aici peste gard in Macedonia sau Grecia. Da, anul asta a avut domnul ”mai bine platit ca angajatii la zi ai Casei de Cultura” doua vacante ambele in Macedonia. Ce de festivaluri au aia acolo, burghezie nu alta?

papusi hategIar pentru a fi sigur domnul ”instructor” ca are si bani de pojnar a mai cerut si cate 94 de euro de la fiecare copil, sa fie sa nu trebuiasca. Iar ca bonus, la cel de al doilea festival din Macedonia si-a luat omu’ si nevasta doar o vedea si ea tari calde pe banii hunedorenilor. Nu ca nu ar fi vazut saraca, doar munceste de ceva vreme in Italia, dar daca e ”pi digiaba”.

Profitabil business conduce dumnealui. Pensie + 1.600 lei ”colaborare cu primaria Hunedoara” + vacante ”platite” de primaria Hunedoara si de parintii copiilor + se pare ca fiecare copil cotizeaza cu 5 lei/luna (asa pentru domnul ca e pensionar saracul). Extra, inca nu am aflat cati bani primeste de la primaria Hateg, cu ansamblul Bucura Hateg are tot o astfel de ”combinatie”. Toate astea le primeste un om care munceste 8 ore pe saptamana si poate nici alea.

Renumitul coregraf Valeriu Erzian l-a invatat tot ce stie pe acest individ.

Nu am nimic cu ansamblul Hategana, dar ma deranjeaza sa vad cum sunt folositi copiii pe la diferite paranghelii (nunti si simpozioane) acolo unde coregraful primeste diferite sume de bani pe care numai el stie cum ii imparte.

 

2 comentarii la „Hategana, de la folclor la business”

  1. Buna ziua domnule Calin Bobora,

    Am citit cu atentie articolul dumneavoastra. Doar o singura obiectiune am…si anume: tatal meu, Valeriu Erzian si-a invatat dansatorii…sa danseze, sa prinda drag de meleagurile, traditiile, obiceiurile Hunedoarei si nu numai, in sala de balet ii invata dansuri de societate si-mi amintesc de un dans al sabiilor (un dans cu tema) pe celebra arie Dansul Sabiilor a lui Haciaturian. Nu a facut nimic in plus nimic in minus, daca poate fi „acuzat” de ceva este ca si-a iubit si respectat enorm munca si oamenii. Dovada sunt fostii sai dansatori, indiferent de malul unde viata I-a indrumat si poposit. Nu cred ca cineva, oricine in lumea asta ii poate uni numele cu orice tip de speculatie de orice natura ar putea fi aceasta. Mai ales ca vorbim de pragul anului 1985 cand tatal meu s-a stins. Off record…in anul 1985 desi medicii I-au recomandat sa nu paraseasca tara, doar pentru ca avea spectacolul pregatit pentru Turcia si-a asumat acest risc. La intoarcerea in tara s-a oprit doua saptamani in spital; tot efortul si riscul doar pentru a nu-si dezamagi superiorii si echipa. Frazele dvs. destul de acuzatoare ar trebui sa lase de-o parte doua entitati, Ansamblul Hategana de atunci si numele tatalui meu. Si poate n-as fi spus nimic daca n-ati fi folosit ultima fraza care poate ridica oaresicare dubii asupra integritatii sale: „Renumitul coregraf Valeriu Erzian l-a invatat tot ce stie pe acest individ”;
    Va multumesc nespus…
    Maria Erzian

    1. Tocmai pentru a inlatura orice dubiu am folosit numele tatalui dumneavostra si al delimita de acest personaj. Va cer scuze daca cele scrise de mine au lezat numele dumneavoastra, nu asta a fost intentia mea. Cu respect, Bobora Calin

Comentariile sunt închise.