Cum ne încălzim iarna?

Panouri radiante

Cu ceva ani în urmă dețineam un magazin de muzică. Casete, cd-uri, DvD-uri, vindeam muzică pe orice suport. Muzică populară, etno, ușoară, hip-hop, clasică, toate genurile de muzică le găseai la mine la magazin.

Magazinul era măricel și iarna aveam o problemă, era foarte greu de încălzit. Vara era răcoros, dar iarna era cam frig în el.

Am folosit aeroterme și calorifere electrice, inutil. Când era ger afară, în magazin era cam frig și nu era ok.

Panouri radiante

Prin 2013 am descoperit panourile radiante, un vecin își montase în magazinul de lângă mine și a fost foarte încântat. La început am fost reticent, pui mei, nu știam cu ce se mănâncă treaba asta, dar după vreo săptămână de studiat „noutatea” m-am hotărât să cumpăr și eu unul.

Eeeee, altceva, din acel moment în magazinul meu nu am mai simțit frigul și gerul NICIODATĂ. Chiar am fost super încântat de achiziția mea.

**Pentru cei care n-au apucat să studieze fenomenul, de menționat ar fi faptul că panourile radiante cu infraroșu sunt niște panouri electrice, care se folosesc de puterea radiațiilor infraroșii pentru a încălzi. Diferența dintre acest tip de panouri și încălzirea în stil clasic este ca panourile radiante cu infraroșu încălzesc cu prioritate obiectele din cameră, aerul fiind încălzit în mod indirect de obiectele incalzite in prealabil. Acest lucru asigura încalzirea eficientă, uniformă a locuinței, pierderile de caldură reducandu-se la minim. Mai mult decât atât, radiațiile infraroșii sunt benefice pentru organism, ajutând la circulația sângelui și neafectând umiditatea din aer. Mai multe detalii despre acest tip de încălzire găsești aici: http://www.chibzuintza.ro/incalzire-panouri-radiante-infrarosu/  **

Așadar, dacă vreți căldură „modernă”, recomand cu „căldură”. 🙂