BoCălătorește prin Arad

Explorând Aromele și Gusturile la Hotel Parc Moneasa

De foarte mult timp am vrut să încep o nouă secțiune a acestui blog de călătorii, și anume, o secțiune despre experiențele culinare din călătoriile mele. Nu de alta dar turismul culinar este chiar foarte bine dezvoltat. Că deh, românul e gurmand, iar bucătăria românească are mâncăruri de te lingi pe degete și după două zile. Ca să nu mai spun de valoarea bucătarilor noștri.

BoCălătorește

Așadar și prin urmare, acest articol se vrea a fi cel dintâi, deschizătorul de papile gustative cu privire la locațiile în care voi devora cine, prânzuri, grătăreli și alte chestii din același registru.

Iar pentru că primul articol trebuie să fie „best of the best cu coroniță”, nu cred că am alt subiect mai nimerit decât live-cookingul lui chef Alin de la Hotel Parc Moneasa.

Live-cooking by chef Alin

Weekend-ul la Hotel Parc Moneasa a fost o călătorie culinară de neuitat, animată de un spectacol gastronomic condus de Chef Alin. Timp de două zile, am avut privilegiul să ne bucurăm de preparate fabuloase, de la cele mai fine feluri de carne la fructe de mare, pregătite cu măiestrie și servite cu eleganță.

live-cooking

Unul dintre aspectele care au făcut acest weekend atât de special a fost diversitatea meniului. Am avut oportunitatea să degustăm cele mai rafinate bucăți de carne, precum vita Angus și pulpa de rață, dar și fructe de mare proaspete, bașca niște calcan la grătar. Fiecare preparat a fost o experiență în sine, iar abilitatea lui Chef Alin de a combina aromele și texturile a fost pur și simplu remarcabilă.

live-cooking

Cu Chef Alin în centrul atenției, live cooking show-ul a fost un adevărat regal culinar. Am fost martorii priceperii sale în manevrarea ingredientelor și a ustensilelor de bucătărie, creând astfel un adevărat spectacol pentru simțurile noastre. Fiecare miros și sunet ne-a făcut să anticipăm cu nerăbdare fiecare preparat nou, iar rezultatul final nu a dezamăgit niciodată.

live-cooking

Un alt aspect remarcabil a fost atmosfera primitoare și interacțiunea directă cu Chef Alin și echipa sa. Ne-am simțit ca și cum am face parte dintr-o familie mare, unde pasiunea pentru mâncare bună și bucuria de a împărtăși cunoștințe culinare ne-au unit pe toți. Chef Alin nu numai că ne-a încântat cu preparatele sale, ci ne-a și împărtășit câteva secrete ale artei culinare, ceea ce a făcut experiența noastră și mai specială.

live-cookinglive-cookig

Un astfel de show culinar, pregătit de un chef incredibil are nevoie de o multitudine de „scule”. Eu unul, și am trecut pragul câtorva sute de locații, nu am văzut atât de multe modele de griluri, grătare și alte mașinări(da mașinării). Pur și simplu NASA frate. Zeci de mii de euro au fost investiți în acea bucătărie, urât spus bucătărie, e un mega laborator spațial. Toate acestea au fost aduse de omul din spatele rețetei de succes de la Hotel Parc Moneasa, Farcuța Ovidiu, managerul acestui loc de vis. Și el un mare pasionat al bucătăriei, nu în puține momente, a preluat rolul de chef-orator, pentru a ne explica în detaliu ce face fiecare sculă de acolo, în procesul de aselenizare a produsului final în gurile noastre hulpave.

 

live-cooking

Aer curat ca odinioara, Moneasa-Arad

Pe lângă evenimentul culinar, Hotel Parc Moneasa ne-a oferit și o oază de frumusețe naturală. Situat în mijlocul naturii, cu peisaje impresionante și aer curat, hotelul a oferit un cadru perfect pentru a ne relaxa și a ne bucura pe deplin de toate deliciile gastronomice.

live-cooking

În concluzie, weekend-ul petrecut la Hotel Parc Moneasa a fost unul memorabil, în care am avut parte de o experiență culinară deosebită. De la preparatele fabuloase la atmosfera prietenoasă și peisajele spectaculoase, totul a fost perfect. Este cu siguranță un loc în care voi reveni cu drag pentru a savura din nou aromele și gusturile minunate ale bucătăriei pregătite de Chef Alin.

Gasca PrinArad

Acest festin culinar a fost sub egida evenimentelor de promovarea marca *#prinHD*, de data aceasta am trecut în județul Arad și am inaugurat haștagul *#prinARAD*. Asta așa în caz că vreți să urmariți cu ce ne mai ocupăm timpul liber. 😉

#prinARAD este un eveniment organizat de Daniel Scridon și Călin Bobora și a avut ca sponsor principal Hotel Parc Moneasa. Ne-au fost alături și cei de la Asociația Proactivi pentru Viitor Aradconacul Roca BrunăTracon ElectricWebasto și crama Darabonț. Pentru că am avut parte de ceva activități mai solicitante, ne-am hidratat cu apa DolceVita a celor de la Grand Mass.

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107