Pana de curand nu am folosit si nici nu am cumparat niciodata lapte de capra.
De prin toamna soacra mea a inceput sa cumpere LAPTE DE CAPRA pentru nepoti, in week-end nepotii sunt la ea. Ce sa facem si noi, suntem baby-freeless in week-end. 😉
Pot sa spun ca juniorul meu IARNA ASTA nu a fost racit DELOC, se pare ca laptele de capra e bun pentru sistemul imunitar. El racea cel putin de 3 ori, cobza, pe iarna. 🙁 🙁
Laptele de capră este un elixir pentru sănătatea copiilor și adulților, deopotrivă. Laptele de capră are gustul și compoziția cea mai apropiată de laptele matern, de aceea este preferat de copii, în defavoarea laptelui praf și a laptelui de vacă. Laptele de capră este dulce, gras și hrănitor și are proprietăți miraculoase pentru sănătatea noastră, poate și din cauză că aceste animale consumă foarte multă scoarță de copaci, sare, cătină, măceșe, în principiu, nu refuză nimic. Laptele de capră este mult mai sănătos și hrănitor față de laptele de vacă, având efecte din cele mai diverse. În primul rând, consumul de lapte de capră vă face mai optimiști, vă scapă de depresie, vă protejează organismul de boli, întărește sistemul imunitar, și este un aliat redutabil împotriva cancerului.
Puteți ține o cură cu lapte de capră fie preventiv, fie pentru tratarea sau stagnarea unor afecțiuni. O cură cu lapte de capră ține între 14 și 90 de zile. Beți zilnic câte două căni din acest elixir alb, laptele de capră, cât se poate de proaspăt. Copiii pot bea și ei zilnic lapte de capră, însă diluat cu lapte de vacă. Laptele de capră prezintă un risc mult mai scăzut pentru copiii ce nu au împlinit vârsta de 3 ani să facă alergii, în comparație cu laptele de vacă. De asemenea, pentru a fi mai plăcut la gust și mai benefic pentru sănătate, îl puteți amesteca cu miere de albine. Mai mult, laptele de capră rezistă până la trei zile în oale de lut. Și chiar dacă se prinde, își păstrează din calitățile și proprietățile tămăduitoare. Puteți consuma laptele crud, dacă știți sigur că acesta este de țară, de la animale sănătoase, sau pasteurizat, pentru a preveni eventualele infecții cu diverse bacterii. Laptele de capră conține foarte mult calciu, vitamina D, fosfor, riboflavină, potasiu, triptofan și proteine.
Ce putem preveni si trata consumând lapte de capră?
O mulțime de afecțiuni mai mult sau mai puțin grave pot fi tratate prin cura cu lapte de capră. Laptele de capră fortifică organismul şi întăreşte imunitatea naturală în cazul anemiei, combate stările depresive, ajută la vindecarea organismului de TBC, stagnează cancerul în formă incipientă şi reglează nivelul hormonilor din organism.
Stagnează evoluția cancerului
Laptele de capră se poate consuma zilnic de către bolnavii de cancer, până la un litru în fiecare zi, în reprize scurte de până la trei zile, urmate de pauză.
Combate sterilitatea
Laptele de capră combate sterilitatea atât la femei cât și la bărbați. Se ține o cură de 49 de zile și se consumă câte o cană dimineața și una seara de lapte de capră în care se adaugă două linguri cu suc de năpraznic.
Tratează astmul
Laptele de capră elimină durerile de cap, reduce simptomele sindromului premenstrual și combate eficient depresia.
Stimulează imunitatea
Laptele de capră consumat împreună cu o linguriță de miere, în cure de câte o lună, stimulează imunitatea și protejează organismul de răceli și infecții ale aparatului respirator, precum și de bolile de plămâni.
Laptele de capră previne osteoporoza, hipertensiunea arterială și cancerul de colon.
De asemenea, este eficient în cure și diete de slăbit deoarece are un conținut scăzut de calorii.
Înainte de a urma o cură cu lapte de capră trebuie să consultați medicul dumneavoastră și să îi urmați sfaturile întocmai. Laptele de capră trebuie consumat cu prudență de către persoanele obeze, hipertensive sau care au probleme hepatice.