C.F.R…..jale mare si …NO COMMENT

In periplul meu de vara aceasta am hotarat sa fac unele opriri in statiile CFR care mi-au trezit amintiri ale copilariei mele. Amintiri din timpul calatoriilor cu trenul, atunci benzina fiind la cartela nu puteai merge prea mult cu masina.
Cam toate vacantele de vara le petreceam la bunicul meu din judetul Mehedinti, un judet agrar pe vremea acea, acum unul din cele mai sarace judete ale tarii. A avut parte doar de lideri politici preocupati de burtile lor nu de soarta judetului.

Revenind la pauzele mele de condus din aceasta vara, am hotarat sa opresc la Herculane, o gara foarte frumoasa, o gara care te duce cu gandul la trecutul frumos al acestei tari. Tot timpul cand ajungea trenul acolo ma simteam de parca as fi calatorit cu trenul regal, atat de frumoasa arhitectonic era, da era :(.
 Acum e doar o umbra a cea ce a fost, peronul e mizer, linile ferate sunt napadite de buruieni ( nu mai trec prea multe trenuri pentru a fi folosite) iar cladirea sta sa cada. Doar una din salile de asteptare mai aminteste de cea ce a fost.

A doua gara care ma uimea in copilarie era gara din Orsova. Wow, o gara imensa in viziunea mea de copil.
Orsova este ultimul port fluvial al Dunarii, aici isi asteapta vapoarele randul pentru intrarea in ecluza Portilor de Fier si a-si continua calatoria spre Marea Neagra. Datorita acestui fapt gara avea numeroase linii, se transporta ceva marfa pe Dunare, marfa ce apoi era preluata de calea ferata.

  Acum 30ani era forfota era mare in gara Orsova, astazi liniste mormantala. Cred ca erau 7 oameni in gara, oameni care erau pe peronul parasit, abandonat si foarte degradat, al statiei CFR.

In sala de asteptare, soba de teracota nu avea usile de fonta, niste oameni de bine le-au furat. :(, iar bancile de lemn cred ca erau de pe vremea lui Nea Nicu. 🙁

 Casa de bilete arata ca un spatiu la Zoo, spatiu unde a murit ursul, gratii pana in tavan, bineinteles ruginite, iar geamurile erau atat de murdare incat cred ca ultima spalare a lor a avut loc la 23 august 1989. De altfel toate geamurile garii erau la fel de murdare. Gara Orsova fiind enorma are multe geamuri, era una din cele mai mari garii vazute de mine in copilarie.

 Chiuveta toaletei, din gara Orsova e o splendoare.

E ce ziceti?Pisuarul din aceasi gara ma facut sa imi caut de drum cat mai repede, pacat ca nu am putut fotografia si MIROSUL, wow COSMAR.

Intors acasa, am fost nevoit sa imi astept mama la Deva, in autogara Atlasib. Autocarul avand intarziere am intrat si in gara din Deva, aceasta fiind tot acolo. M-am gandit sa vad cum arata o gara din Ardeal, ca cele din Sud am presupus ca sunt de toata jena datorita saraciei de acolo, nu ca ar fi Hunedoara cine stie ce judet bogat, dar Deva e resedinta de judeta, nuuu????

Mai bine nu mergeam acolo, in gara Deva.
Mizerabila pana peste cap, focar de infectie. Spatii comerciale goale si mizere, bancile de pe peron murdare si degradate, mirosul imi amintea de Orsova.

                                    In fata unui birou din gara Deva, ce pretentii mai am de la restul garii.

In schimb era foarte populata, o satra de tigani isi gasise adapostul acolo, canicula fiind stateau si ei la umbra cam cum stam noi la plaja. Erau tolaniti pe toate bordurile si se odihneau saracii dupa o zi de munca printre vagoane, la un FER ceva. :))))))))))))

Naiba stie cum se face, dar parca toata tara asta e parasita. A fost vandalizata si lasata in paragina.
 Lideri politici interesati doar interesul personal.
 Primari fara viziune votati de toti asistatii social, in schimbul unui litru de ulei.
 Angajatii ai statului slab pregatiti, tinuti in funcitii de neamuri sus puse.
 Si totusi in continuare se prefera la fiecare alegeri acelasi tip de politician, parvenit si preocupat de orice altceva doar de popor, nu.

Maestre in curand ramanem fara LINII. 🙁


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107