Hunedoara in ruina

Dupa 25 de ani de la marea schimbare din ’89, daca vreti sa ii ziceti revolutie, bine, daca vreti sa ii ziceti lovitura de stat, la fel de bine, Hunedoara zace in ruina.

Spun asta din cauza numeroaselor cladiri istorice din Centrul vechi al orasului, sau cladiri reprezentative pentru oras, Hala Obor, Gara Hunedoara, Posta Mare, care stau toate sa cada.
Stau sa cada din cauza nepasarii autoritatilor locale, autoritati care nu s-au obosit sa miste un deget macar in conservarea acestora. Primaria si Consiliul Local ignora aceste cladiri din lipsa de respect fata de oras, ceea ce duce cu gandul la faptul ca nu sunt hunedoreni, ci doar niste mercenari pusi pe capatuiala. Cred ca multe din cladiri ar fi putut fi renovate si intretinute din bani europeni, dar dupa cum se stie, acesti bani nu se pot fura usor, pentru ca trebuie justificati.
Cum s-a ajuns ca un oras ca Hunedoara sa depinda de un singur supermarket, sa nu aiba o piata agroalimentara decenta si nici macar un muzeu sau un cinema? Ce aberant ar fi sa ma gandesc la un mall!  :))
Atat timp cat acest oras va avea aceeasi fata comunista de oras de provincie uitat de lume, nu putem spera la un viitor pentru locuitorii lui sau pentru copii acestora.
Nici macar drumuri de acces catre oras nu avem. Cele doua drumuri care leaga Hunedoara de TARA si mai departe, de EUROPA, arata ca scapate din niste batalii din al Doilea Razboi Mondial.
  

Pacat de acei oameni minunati, bunicii nostri, care au cladit un oras minunat; rusine celor care nu au fost in stare sa il pastreze, daramite sa il modernizeze!

  
   Presedinte Consiliu Judetean??? Trist.

Un comentariu la „Hunedoara in ruina”

Comentariile sunt închise.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107