Litoral 2015 partea II: Plaja

Cald, foarte cald

Desi la plecarea de acasa am zis ca in vacanta asta nu am sa stau cu capul in calculator si am sa ma bucur de mare si soare, se pare ca nu pot face asta.

Atat de cald e ca mai mult de ora 12.00 nu pot sta pe plaja. Usile cuptorului lui Hades se deschid si e toropeala. Nu cred ca am fost vreodata la mare si sa fie asa cald. Ziua 35 de grade iar noaptea 23, vestita briza a marii este redusa la o biata pala de vant. Asa ca intre ora 12 si 17 program la umbra.

Daca ieri am scris despre superperformanta de a face doar 8 ore pana aici, astazi scriu un pic de plaja litoralului romanesc. Sau mai bine zis ce a mai ramas din ea. Dupa parera mea e cu 80% mai mica fata de anii ’90.

Ieri seara am iesit la prima plimbare pe malul marii. Daca nu te plimbi seara la lumina lunii pe plaja ai venit degeaba la mare.

Am plecat catre Neptun, catre zona cunoscuta cu numele de La Steaguri. Odata ajunsi acolo, stupoare, steagurile au disparut. In locul lor ne astepta o placa de beton inconjurata de un gard rosu de plastic.

semnalizare

Astazi am mers la plaja pe la ora 8 pentru a prinde cateva ore de plaja la temperaturi rezonaile. Punem cearceaful pe plaja, nu foarte aproape de apa, daca sunt valuri risti sa ”te uzi”. Plus langa apa stau parintii si copiii care fac castele de nisip. Sunt foarte multi care si-ar pune cearceaful ”pe apa” daca ar putea, doar doar or fi primii.

Asadar punem cearceaful la vreo 10 metri de apa si ma duc ca ”berarul” care sunt sa imi cumpar un pahar de bere.

Pe langa faptul ca e plina de scoici sparte si pietre, acum e plina si de mucuri de tigara, deh romanul mai are mult de invatat in ale civilizatie.

Iar pentru ca peisajul sa fie complet, la malul marii e plin de alge putrezite inconjurate de musculite bazaitoare. 🙁 Poate nu sunt peste tot, dar asa a fost astazi in zona noastra.

Al lucru care nu e ok e faptul ca sezlongurile au acaparat prea multa plaja. Inteleg ca sunt binevenite pentru multa lume, dar totusi……… . Pentru cei interesati, un sezlong costa 20 lei iar o umbrela tot 20 lei.

La terasa unde m-am dus sa imi iau binevenita bere, soc si groaza. Preturi de Saint Tropez.

Bere: 6 lei paharul de 400ml, 7lei sticla de Skol, 8 lei doza de Tuborg

Apa minerala: 6 lei la 1/2litri

Suc: 6 si 7 lei la 1/2litri

Inghetata: 9lei cea mai ieftina

Datorita preturilor mari, aia a fost singura bere cumparata pe plaja anul asta. Dau o fuga la Mangalia si imi iau de la supermarket cam tot ce pot pune in lada frigorifica. Cumva cred ca nu sunt singurul de pe plaja care face asta. 😉

Instantanee de pe plaja

a1a2 a3 a4*-panou electric

 

 

 

 

 

*-masini pe plaja

 

 

 

 

 

 

*-alge deja putrezite

 

*- gard care blocheaza o alee intreaga

 

 

 

 

Bun era un pic de aer conditionat.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107