RetroMobil România

RetroMobil România, între pasiune și hobby

sigla retroclub

Ce este Retromobil Club România?

Retromobil Club România este asociația națională a posesorilor și restauratorilor de vehicule istorice fondată în anul 1998. Clubul este Autoritate Națională FIVA (Federația Internațională a Vehiculelor Istorice, organism UNESCO de conservare a patrimoniului industrial), reunește peste 3500 de membrii, are în obiectul de activitate atestarea vehiculelor istorice și organizează anual prin filialele județene aproximativ 100 de evenimente în toată țara.

retromobil

Câți membri are filiala Hunedoara?

Filiala Hunedoara reunește în prezent aproximativ 125 de membri, din tot județul Hunedoara, posesori de autoturisme și motociclete istorice.

Ce evenimente aveți planificate pentru anul acesta?

Pentru anul acesta avem planificate 4 evenimente.

Două dintre ele au avut loc deja, respectiv Retro Paradă Primăverii desfășurată în 8 Mai la Hunedoara, expoziție statică, care a reunit aproximativ 110 mașini și motociclete istorice din Hunedoara și județele limitrofe și Retro Expediție în Ținutul Aurului, desfășurată în dată de 10 Iulie pe ruta Brad – Stanija cu vizitarea atelierului de restaurare locomotive cu abur Gură Barza, a muzeului mineral Toda și casa căutătorului de aur Stanija.

poiana rachitelii

În acest weekend, în 14 august suntem invitați să participăm la Festivalul Plăcintelor Padurenesti în Poiana Rachitelii, comună Cerbal. La jumătatea lunii august avem un eveniment dedicate membrilor, Retezat Retro Grill, urmând că în dată de 16 octombrie să încheiem evenimentele de anul acesta cu Retro Paradă Toamnei, pe care o organizăm în Stațiunea Geoagiu Băi.

Ce criterii trebuie să îndeplinească un autovehicul pentru a putea fi declarat istoric?

Pentru a fi atestat că vehicul istoric, un automobil trebuie să îndeplinească concomitant, un set de condiții:

  • perioada trecută de la fabricarea vehiculului respectiv trebuie să fie de cel puțin 30 de ani.
  • vehiculele trebuie să fie originale sau restaurate original, să fie în perfectă stare de funcționare și să aibă un aspect estetic și tehnic conform cu cerințele unui vehicul care să facă parte din patrimoniul tehnic și cultural național.
  • culoarea autoturismului trebuie să corespundă paletei de culori originale.

retroclub hunedoara

În baza atestatului emis de Retromobil Club România și după ce este verificată starea tehnică a mașinii, raportată la caracteristicile tehnice de la dată fabricaţiei, Registrul Auto Român menționează în cartea de identitate a acesteia sintagma vehicul istoric După parcurgerea pașilor de obținere a ATESTATULUI DE VEHICUL ISTORIC și înscrierea mențiunii în cartea de identitate a vehiculului de către Registrul Auto Român, „posesorul – în baza unei cereri către autoritatea publică locală în rază căreia își are domiciliul – va fi scutit de plata impozitului datorat pentru acesta începând cu anul fiscal următor. Totodată, posesorii de vehicule istorice sunt scutiți și de taxa de drum (rovinieta) și pot beneficia de reduceri acordate de unele firme de asigurare la plata poliței de răspundere auto obligatorie”.

Unde pot vedea cei interesați activitatea clubului și date de contact?

Toată activitatea noastră este postată pe pagină de Facebook “RETROMOBIL HUNEDOARA”. Tot acolo se găsesc și datele noastră de contact. Cei care doresc să achiziționeze un automobil retro pot beneficia de consultanță gratuită din partea Retromobil Club România.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107