Ziaristi sau mercenari?

1.Biroul Deputatului Hunedorean Carmen Eleonora Harau a dat urmatorul comunicat, intr-o problema spinoasa a cadrelor didactice din Valea Jiului:

COMUNICAT DE PRESĂ Cadrele didactice din localitățile Lupeni, Petroșani și Vulcan nu vor mai restitui sporurile salariale primite considerate necuvenite de către Curtea de Conturi

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților s-a votat proiectul de lege privind exonerarea de la plată a unor sume de către personalul plătit din fonduri publice. Astfel, s-a aprobat exonerarea de la plată pentru sumele reprezentând venituri de natură salarială, pe care cadrele didactice încadrate în unitățile de învățământ din localitățile Lupeni, Petroșani și Vulcan, județul Hunedoara, ar fi trebuit să le restituie ca urmare a deciziilor de impunere emise de angajatori, drept consecință a controlului Curții de Conturi sau al altor instituții cu atribuții de control, care au constatat că s-au acordat sporuri salariale necuvenite din punct de vedere legal. Acest fenomen, de care personalul didactic nu se face vinovat, a generat adevărate drame într-o zonă geografică defavorizată din cauza solicitării recuperării prejudiciilor constatate de către instituțiile de control, din salariile acestora.
Prezenta lege este rezultatul eforturilor depuse de deputații hunedoreni Eleonora-Carmen Hărău — PNL și Natalia Intotero — PSD, care au susținut atât în grupurile parlamentare din care fac parte, cât și în plenul Camerei, necesitatea și oportunitatea adoptării prezentului act normativ.

Adoptarea a fost posibilă datorită negocierii realizate de deputatul liberal inițiator, Eleonora-Carmen Hărău, care a obținut sprijinul Grupurilor parlamentare ale PNL și PD-L din Camera Deputaților. În caz contrar, legea ar fi fost respinsă astăzi, în plenul Camerei Deputaților, deoarece partide din arcul guvernamental UDMR-PC-Minorități s-au opus vehement adoptării inițiativei. Adoptarea sus-menționatei legi reprezintă un exemplu de succes al eforturilor depuse de cei doi parlamentari, ca echipă, chiar dacă fac parte din partide diferite. sursa:agerpres.ro

2.Unii de la o fituica online, care are ca motto : ”Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi” au postat urmatorul articol, articol TRUNCHIAT, gen Antena 3, cu privire la comunicatul Doamnei Harau:

A cui a fost de fapt ideea?

Propunerea legislativă a fost ideea sindicaliștilor din educație, care au cerut parlamentarilor PSD sprijin în rezolvarea acestei situații. „Discuțiile pe acest subiect sunt vechi de 4 ani de zile. Am încercat să rezolvăm problema colegilor noștri cu miniștrii educației, însă nu a fost posibil. Am luat legătura cu parlamentarii PSD din județul Hunedoara, cerându-le sprijin pentru că nu este corect ca inconsecvența statului să fie plătită de populație”, a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro, Paul Rusu, președintele Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Hunedoara.
Sindicatele s-au implicat și după depunerea proiectului de lege în Parlament. Astfel, la ședința Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială (16.06.2014) au participat atât reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, cât și Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

„Dacă nu eram eu…”

Adoptarea [legii] a fost posibilă datorită negocierii realizate de deputatul liberal inițiator, Eleonora-Carmen Hărău, care a obținut sprijinul Grupurilor parlamentare ale PNL și PD-L din Camera Deputaților. În caz contrar, legea ar fi fost respinsă astăzi, în plenul Camerei Deputaților, deoarece partide din arcul guvernamental UDMR-PC-Minorități s-au opus vehement adoptării inițiativei”, se arată în comunicatul dat publicității de Biroul de presă al deputatului PNL Eleonora-Carmen Hărău.
Contactat de Hunedoara Liberă.ro, deputatul Árpád-Francisc Márton, vicelider al Grupului parlamentar al UDMR, a declarat că deputații acestei formațiuni nu s-au opus acestei inițiative, dimpotrivă. „Nu ne-am opus, este o informație eronată. Noi am vrut ca această lege să se refere la toți bugetarii pentru că există chiar și alți dascăli, chiar și în zone mai defavorizate, care ar fi putut beneficia de aceste scutiri. Această propunere a noastră a fost respinsă. Noi, chiar și în această situație, am votat legea pentru cadrele didactice din Valea Jiului, se poate verifica pe pagina Camerei Deputaților”, a declarat viceliderul Grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaților.sursa:pseudoziaristi liberi
 

 DIFERENTA DINTRE ADEVARATUL COMUNICAT SI PANARAMA DE ARTICOL ESTE URIASA. 
Scrie clar faptul ca DOI deputati hunedoreni au conlucrat si au facut lobby pentru sprijinirea cadrelor didactice din Valea Jiului, nu doar unul cum lasa ei sa se inteleaga, bineinteles rau intentionati.

Acum vin si ma intreb: De unde si pana unde acel motto din titlu fituicii lor?
 Ei pozeaza in aparatorii adevarului cand de fapt sunt doar niste……………, mai bine nu spun. Asadar tovarasilor mai usor cu dezinformarea, stiu ca virusul Haznalelor e boala grea, dar fiti cinstiti cu hunedorenii.

Da, da Fa-te om, mai greu in zilele noastre.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107