Zilele Hunedoarei 2014, 11-20 iulie ZILE multe si pentru toata lumea

Zece zile de concerte, spectacole, concursuri și acțiuni culturale a pregătit în acest an Primăria Hunedoara cu ocazia „Zilelor Orașului”. Evenimentul se va desfășura în perioada 11 – 20 iulie 2014.
În 11 şi 12 iulie, începând cu ora 18.00, la Zlaşti, respectiv Pestiş, Ansamblul „Haţegana” va susţine un spectacol de dansuri şi muzică populară.
Începând cu ora 18.00, în incinta Stadionului Michael Klein va avea loc o tabără medievală unde publicul va putea vedea o expoziţie de arme, o prezentare a hainelor medievale, se vor preda lecţii de duel, dans şi probe de îndemânare, iar copiii se vor bucura de jocuri medievale. La final este anunțată o lecţie de gătit în stil medieval.
În 13 iulie, la ora 8.15, se va da startul Campionatului Naţional de Automobilism „Cupa VTM Hăşdat, etapa a IV-a”.
Sărbătoarea oraşului va debuta în Hunedoara cu o paradă care începe la ora 19.00, în faţa Primăriei Hunedoara, la care vor participa Toboşarii şi Cimpoierii din Transilvania, Legiunea Dacia Apulensis, Terra Dacia Aeterna, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Paladinii de Terra Medies, Legiunea Matei Corvin, Jandarmeria Română, Strop de Foc, Ansamblul Haţegana, Ansamblul de Dansuri Ţigăneşti Barbunco Romano, La Fiesta, Clubul Sportiv Hunedoara, Clubul Sportiv O-KA-DO Hunedoara, Garda Ansamblului Arhitectural Hotel Medieval Alba Carolina, alături de alţi invitaţi-surpriză. Parada se va desfăşura pe următorul traseu – Primărie-Str. Libertăţii – Str. Republicii – B-dul Dacia până la intersecţia cu Mihai Viteazul.
Luni, 14 iulie, la Galeria de Arte, la ora 17.00, va avea loc relansarea de carte a volumului „O istorie a maghiarilor”.
Hunedorenii sunt invitaţi la spectacolul de teatru „Escroci în aer liber”, care va începe la ora 19.00, la Casa de Cultură din Hunedoara. Spectacolul este pus în scenă de actorii Monica Davidescu, Ovidiu Cuncea, Afrodita Andone şi Dan Tudor. Prețul unui bilet este 40 de lei.
Marţi, 15 iulie, este o zi dedicată copiilor. Începând cu ora 19.00, cei mici sunt aşteptaţi alături de părinţi şi bunici pentru a retrăi jocurile copilăriei – desene pe asfalt, sărituri cu coarda, picturi pe faţă şi multe alte surprize.
Ziua de 16 iulie este dedicată sportului hunedorean. Vor fi organizate concursuri de atletism, tenis, fotbal, şah, handbal, karting şi înot pentru toate vârstele.
Tot în 16 iulie, începând cu ora 21.00, la Hunedoara va începe OPERA NIGHTS, cu opera „Tosca” de Giacomo Puccini.
Joi, 17 iulie, hunedorenii sunt invitaţi la spectacolul de mentalism „Imposibilităţi”, alături de Cristian Gog, la Casa de Cultură din Hunedoara (preț bilet – 25 de lei).
Tot în 17 iulie, la ora 18.00, începe spectacolul la Scenă. „Deschide, deschide fereastra” va aduce pe scenă soliştii Miu Mariana, Dobrotă Magdalena, Sigismund Muntean. Seara va fi încheiată de Lena Miclăuş și Fraţii Marişca.
Vineri, 18 iulie, între orele 9.00-21.00, va fi „Ziua Porţilor Deschise” la Castelul Corvinilor. Începând cu ora 10.00 va avea loc „Întâlnirea Seniorilor cu Istoria”, apoi un spectacol de lupte medievale.
La ora 17.00, la Galeria de Arte va avea loc un vernisaj de pictură.
La ora 19.00, iubitorii de animale sunt aşteptaţi la stadionul „Michael Klein” la o expoziţie canină, urmată de parada echipelor de dresaj prin oraş pe traseul Stadion- Casa de Cultură- Stadion.
La ora 21.00 va avea loc BALUL OPEREI la Castelul Corvinilor, în sala Dietei.
Programul la scenă (zona Mihai Viteazu) va începe la ora 18.00, cu Ansamblul „Haţegana” cu solişti de renume ai Hunedoarei – Mariana Suciu, Valerica Ianoşi, Viorica Brânduşan Lupo și alţii. Seara se va încheia în compania interpreților de muzică populară Maria Cârneci şi Constantin Enceanu.
Sâmbătă, 19 iulie, la ora 10.00, va avea loc expoziţia canină, parada raselor, selecţiile echipelor naţionale pentru campionatele mondiale, demonstraţii de dresaj şi discipline, deschiderea oficială a cursului de dresaj „Partener pentru Hunedoara”. Pe perioada celor 3 zile de evenimente, va funcţiona un stand de adopţii pentru câinii fără stăpân.
Începând cu ora 18.00, începe programul la scenă. Printre cei care vor urca pe scenă se numără Arhaica, Nicole Cherry și Cabron.
La ora 21.00, la Castelul Corvinilor,va avea loc spectacolul „Turandot”, de Giacomo Puccini, în cadrul evenimentului OPERA NIGHTS.
Duminică, 20 iulie, în ultima zi a serbărilor organizate de „Zilele Oraşului”, vor avea loc mai multe concerte pe scenă, începând cu pra 19.00, cap de afiș fiind Lora şi Puya. „Zilele oraşului Hunedoara” se vor încheia cu spectaculos joc de lumini.

Va asteptam, Distractie Maxima :)))


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107