DA sau NU

caritate

Te lauzi cand faci acte de CARITATE?

Daca DA, de ce?

Daca NU, de ce?

Eu prefer sa ma laud. DE CE?

In primul rand, vreau sa cred ca unii au nevoie de un impuls iar daca vad pe cineva facand acte de caritate, fac si ei.

In al doilea rand, sunt altii mai comozi si nu isi bat capul sa caute pe cineva in mare nevoie, dar daca vad la cineva ca au unii nevoie de ajutor, atunci ajuta si ei. Pur si simplu ii poti face sa ti se alature.

Si trei, asta mi-l place mie cel mai mult. Daca X sau Y face acte de caritate hai sa facem si noi sa ne laudam si noi un pic. Ma doare fix la 10 metri in spate daca face asta doar din ambitie sa auda lumea de el atat timp cat prin asta am facut pe cineva sa bage mana in buzunar sa ajute pe cineva.

Deci da, ma laud, suna urat, dar da, fac cunoscuta o ”fapta buna”. Poate stimula pe oricine, fie ca o face din suflet sau din grandomanie.

Daca donez sange, vineri ma duc a saptea oara, ma laud. Daca cumpar o paine unui om care manca din cosul de gunoi din fata blocului, ma laud. Daca duc un sac de haine la gunoi si il dau ”necajitului” care cauta prin tomberon, ma laud. Daca de Craciun am sa ajung la o familie si am sa le duc ceva, ma laud. TOATE ASTEA, doar pentru ca sper ca si altii imi vor urma exemplul.

Nu am sa donez NICIODATA pentru o cauza care nu e AICI langa mine. Avem destule probleme aici, avem batrani singuri, avem copii singuri, avem familii nevoiase, AICI.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107