Hunedoara, feuda familiei Harau

Castelul Corvinilor in curtea mosiei Harau

FEÚDĂ –  Moșie, domeniu, provincie pe care vasalul o primea în stăpînire de la seniorul său în schimbul anumitor obligații și pe care o lucra cu țăranii iobagi. *-SURSA

Degeaba mi-am racit eu gura in cadrul dezbaterii publice, familia Harau o sa construiasca un Hotel si o Sala de nunti peste drum de Castelul Corvinilor. Mai precis pe strada Voinii la nr. 2A, sa iasa turistul pe balcon si sa vada castelul dimineata cand serveste cafeluta.

hotelharauLa o aruncatura de bat, S.C. ProServ S.A, isi construieste si un sediu nou-nout. Da bine in fata ”partenerilor” sa le arati ce castel fain ai pe ”mosie”

Daca tot vizitezi castelul sau daca ai avut drum la sediu ProServ, clar o sa te ia foamea. La castel pierzi cateva ore iar la sediu te tine doamna minim 3 ore de ”povesti”.

Si atunci ce faci? Cauti un restaurant in zona.

Puff o noua oportunitate pentru un investitor abil ca ”duamna”. Familia Hărău a cumparat clădirea fostului sediul al IRE, situată pe strada Castelului. Cum ar venit ”in vecini”, gard in gard cu castelul. Unde se zice ca o sa apara si restaurantul amintit.

sediuIRE

Si ca sa fie treaba treaba, pe strada Constantin Bârsan, ”de pe surse”, familia Hărău deţine inca un teren. Mai precis, aici a funcţionat în trecut fostul Dispensar Medical “Sahia”, lasat in paragina si ras de pe fata pamantului saptamanile trecute.

sahia1dispensar sahiaDeci cum spuneam, Castelul Corvinilor o sa fie ”fix” in mijlocul curtii familiei Harau.

A promis in campania electorala 2000 de locuri de munca, acum se chinuie ”saraca” sa isi onoreze promisiunea. Face si ea ce poate.

4 comentarii la „Hunedoara, feuda familiei Harau”

  1. Face si ea ce poate….face bani,si bine face…zi-mi si mie unul mai bogat ca ea care sa fi investit ceva in orasul asta???exact…..nimeni asa ca Dumnezeu sa-i dea putere si sanatate sa mai tot creeze locuri de munca si sa relanseze zona,Hunedoara sa ajunga un oras turisitc,numa bun de vizitat!!!centrul vechi trebeuie sa devina centrul orasului ca acolo vin turisti,acolo ar trebui facut totul ca in Sibiu Alba sau Timisoara,toate cladirile restaurate,transformat parcul acela din fata catedralei in piata cu pavaj si investit masiv acolo in acea zona…..Parerea mea ca foarte bine face!!

    1. Pai normal ca face, doar nu si-a batut capul sa aduca investitori(concurenta pe piata muncii) si da ai dreptate, centrul vechi trebuie REFACUT TOTAL ca punct de atractie pentru turisti, nu pietonala printre blocuri.

  2. Ciuciu investitori, salariile raman mici in zona, mai mylti bani la mosieri. Simplu.

    1. Daca vine un investitor si are nevoie de 1000 de muncitori si le da 1500lei salar, ar cam fi obligati si restul ”mosierilor” sa creasca salariile, nu?

Comentariile sunt închise.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107