Nu mai plangeti pentru Grecia

GRECIA, un model de FALIMENT

Cand consumi mai mult decat produci ajungi la faliment.

Ca e vorba de o persoana fizica, de o firma sau de o tara, principiul este acelasi. De aici si vorba aia din batrani: ”Te intinzi cat iti e plapuma”

Politicieni populisti si slabi au aruncat in stanga si in dreapta cu pomeni electorale cu salarii ”nesimtite” in sistemul bugetar si au dus la o gaura imensa in visteria tarii. Plus imprumuturi uriase tot pentru consum.

Acum a venit factura, de fapt a venit acum cativa ani, dar au tot lalait-o.

Imi aduc aminte ca acum cativa ani Grecia era blocata de mi de oameni din sistemul de stat aflati in greva. Un reporter BBC, cred, a luat un interviu la fata locului. Grevistii erau la terasa, doar nu in soare sa ii doara capul si a intrebat:

”Cu ce bani traiti ca sunteti in greva de cateva saptamani?

”Am 4000euro salar de la primarie, iar daca sunt in greva iau 75% asa ca ma descurc”

WTFFFFFFF, 3000 de euro pentru stat in greva la terase??

grecia

Apai scuzati-ma si spun: Ia mai lasati-ma cu Grecia asta cu Coaie care nu se apleaca in fata Europei care ii cere reforme drastice.

Cand Basescu taia pensiile si salariile bugetarilor toti puneau lumanari la biserica sa il ia dracu, dar acum ca e vorba de altii, astia ca nu fac, cica is cu coaie. Nu plangea grecul de saracul roman.

Grecia fara UE, la cat e de in cacat, ajunge ca Bulgaria din anii ’90 cand puneau 2 familii bani sa ia un pui sa puna pe masa.

Am prieteni care au lucrat ani buni in Grecia, toti, absolut toti au spus acelasi lucru: ”Grecii sunt cei mai puturosi oameni din lume.” Au pauza si in pauza.

Asa ca mai usor cu batista la ochi cand va pisati ochii de grija Greciei, au ceea ce au ”cultivat” zeci de ani politicienii lor de cacat. Nu poti trai la nesfarsit ”pe caiet” ca la ABC-ul din colt. La final de luna cand iei pensia tre sa platesti. PUNCT.

Duminica cica voteaza daca raman sau nu in UE. La cat sunt de prosti si de putori, clar voteaza sa iasa din UE. Botwana scrie pe ei, asa cum emigreaza acum marochinii la ei, asa o sa emigreze grecii in UE si sa vezi ce HARNICI se fac, ca deh, mai la nord nu e asa cald sa stai cu paiul in gura toata ziua. 😉

5 comentarii la „Nu mai plangeti pentru Grecia”

 1. Cind nu traiti aici nu mai vb.veniti la munca sa vedeti cum scoate ti banii si cit de mult cheltuiti. ..nu luati interviu la primari sau parlamentari veniti si vb.cu oameni care au salar de baza si pe pensionari iar aici cheltuiele sint mari mincarea scumpa

  1. Cand Basescu taia salarii si pensii radeati de romani, acum ca e vorba de voi nu va prea convine. :(. Politicienii de rahat au dus si Grecia si Romania in cacat.

   1. Nu cred ca am ris sau au r is greci de voi acestia sint uniti altii te exprimi f.incorect …daca tu ai fi in locul Greciei te ai exprima la fel. .si aici nu vb.de politicieni vb.de oamenii pensionari si cei salariati care au copii si nu le pot oferi un covrig. ..asa ca lasa-ti titlu oribil si vin – o sa vezi cum se cistiga banul si atunci vorbim..dl.Bobora

    1. Intr-adevar politicieni si celelate guverne au adus tara in sapa de lemn dar aici nu mai sint 3 category de oameni acum sint 2 categorie iar cei care stau in taverne sint cei care au avut bani si vor avea dar aici e vorba de cei amariti care salariul a fost taiat tot timpul. .a ajuns la 500 euro pe luna dintre toate sint scumpe lumina,….etc.taxe impozit uri si-au depus placutele de imatriculare neavind possibilitatea de a plati rovineta iar de cind sint in criza cafeaua e 1 euro …..asa ca daca vrei altceva sa mi spui sint pe fb.

     1. Am prieten in Salonic, grec si in etate, care a muncit la privat toata viata lui, inca o face. Cu el vorbesc daca vreau REALITATI din Grecia. Politicienii si bugetarii au dus tara unde e acum si asta o spune el nu eu. Plus tineretul care a fost invatat sa traga chiulul prin tot felu de birouri ale administratiilor locale, iar acum nu se pot invata cu munca.

Comentariile sunt închise.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107