Orasul Reciclarii: Batalia pentru DEVA

 860x325---overlayer-site---cu-sigle---mod1

A început o nouă “bătălie” pentru titlul de

Oraşul Reciclării

Eco-Rom Ambalaje a strigat adunarea pentru reciclare! 32 de cetăţi pe frecvenţă, un singur învingător!

Continuăm şi anul acesta bătălia simbolică între primării pentru titlul de Oraşul Reciclării 2014 cu şi mai multe municipii înrolate în această luptă comună în vederea dezvoltării sistemului de colectare separată. Chiar dacă România a atins, prin aportul substanţial al producătorilor de bunuri ambalate, obiectivul prevăzut de legislaţia europeană de reciclare a 60% din deşeurile de ambalaje puse pe piaţă, în practică, la nivel operaţional, sistemele locale de gestiune a deşeurilor încă sunt în construcţie. 
Eco-Rom Ambalaje investeşte anual 35% din aportul membrilor săi în parteneriatul cu autorităţile locale, iar rezultatul este unul important – peste 450 de acorduri încheiate cu autorităţi admnistrative şi un nivel de participare al populaţiei cu 40% mai mare faţă de acum 4-5 ani. 
Mulţumim celor care ni s-au alăturat programului Oraşul Reciclării şi le dorim ca principale arme şi muniţii folosite în luptă să fie aceleaşi pe care şi noi le folosim, respectiv: eficienţa, performanţa şi transparenţa” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Perioada bătăliei: 1 ianuarie – 30 iunie 2014
sursa: Colecteaza selectiv 

Mai sus e un fragment din cea ce inseamna acest eveniment. M-am implicat in promovarea acestui eveniment la rugamintea unui prieten cu inima mare, Chinezu, asa cum ii spunem noi.
El e foarte implicat in astfel de initiative si pentru ca nu il pot refuza, am sa scriu si eu cateva cuvinte despre acest Cavaler al Reciclarii.

In acest proiect este prins si orasul Deva, e bun pentru ca e resedinta de judet a Hunedoarei, rau pentru ca mi-as fi dorit sa fie si orasul Hunedoara, orasul meu natal. Poate anul viitor. Dar asta e, nu le putem avea pe toate.

In ultimul timp am vazut o imbunatatire a reciclarii, dar cred ca cel mai mult trebuie lucrat la factorul uman. Din pacate, romanul nu e invatat cu protejarea mediului si implicit cu reciclarea. Totusi, implicarea tinerilor in actiuni de protejare a mediului este in continua crestere. Eu cred ca Protejarea Mediului si Reciclarea trebuie sa fie mai bine intiparite in mintea cetateanului, si aici autoritatile locale au multisor de lucru.

De ce cred ca Deva ar trebui sa castige concursul din cadrul acestui eveniment?

Pentru ca la Deva chiar pare a fi intrat intr-un cerc al oraselor europene. Spun asta in special datorita reamenajarii parcului de la Cetate, un loc frumos, un loc numai bun pentru o iesire in aer liber pentru a te bucura de natura. Si care este esenta reciclarii, daca nu protejarea mediului inconjurator?

Asadar, votul meu, daca pot spune asa, se duce catre orasul Deva.

P.S. Chiar mi-ar placea un hotspot in parc. 😛


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107