Prânzul de la țară

Mereu cu gândul la copilărie

Recent am fost la țară, în satul natal al mamei și mi-am amintit de copilărie. Nu știu, așa sunt eu, îmi aduc aminte mereu cu plăcere de copilărie.

Nu vom mai experimenta NICIODATĂ acele sentimente, acele gânduri pure ale unui copil în vacanță la bunici. Ori că era vară, ori că era iarnă, mereu era MINUNAT.

Acolo, la țară, noi mai avem doar o mătușă și un unchi de-al mamei, restul s-au dus în ceruri. Așa e ciclul vieții, te naști, trăiești și mori.

TOT TIMPUL când mergem acolo, mătușa ne pune masa în curte la aer curat. O masă mică, cu scaune la fel de mici, ca pentru pitici. Nu am văzut în altă zonă a României masa aia mică.

Pune un ștergar de ăla frumos brodat, linguri de lemn și un „cazan” de ciorbă făcută la foc de lemne. Și ca să fie totul ca la cartea de bucate tradiționale țărănești, face mătușa o super MĂMĂLIGĂ, peste care pune un alt ștergar la fel de frumos ca primul.

Știți cum e gustul, DUMNEZEIESC.

După ce rad vreo două blide(farfurii) de ciorbă, pun niște mămăligă la prăjit pe plita încă încinsă. Mătușa a avut mereu cele mai frumoase vaci din comuna, și face niște brânză de mori, dar și niște UNT, de le lingi pe dește(degete).

Înting niște UNT pe mămăliga prăjită, pun olecuță de sare și mănânc până poți pușca purecul pe burta mea plină și satisfăcută cu BUCATELE ALESE.

Oricât ai încerca la oraș, mâncarea de la țară are alt gust, mai bun, mai altfel. Fiind un gurmand și pentru că la țară mi se făceau mereu poftele, tot timpul mă gândesc la mâncarea din copilărie. Atât de mult timp îmi petreceam acolo, că parca aici eram în vacanță și acolo acasă.

kerrygold

kerrygold

kerrygold

**Kerrygold este untul făcut din lapte provenit de la vaci irlandeze, crescute liber, care pasc iarbă verde până la 11 luni pe an. Termenul internațional pentru perioada lungă de hrănire numai cu iarbă este grass fed.  În România vacile se hrănesc cu iarbă circa 7 luni/ an, iar restul de 5 cu fân. Kerrygold este untul pe care-l poți întinde pe pâine la 5 minute după ce l-ai scos din frigider și care îți aduce aminte de untul de casă, pe care-l consumai în copilărie.**

NU UITA DE COPILĂRIE!


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107