Reciclarea Deseurilor

Eu reciclez, tu o faci?

Deocamdata reciclez hartia si cartonul pe care de obicei le aruncam in cosul de gunoi menajer. Sper ca pe viitor sa reciclez si dozele de aluminiu, vedem.

Peturile si orice plastic il aruncam de ani buni in pubela de plastice si m-am gandit sa fac acelasi lucru si cu deseurile de hartie.

De ce?

De cele mai multe ori cosul meu de gunoi menajer continea peste 60% deseuri de hartie, poate chiar mai mult. Nu stiu cum dar majoritatea produselor cumparate la mine in casa sunt in ambalaje de hartie.

De vreo 2 saptamani m-am hotarat sa nu mai arunc hartia la cos si sa o adun intr-o cutie pe balcon. Am o cutie luata de la aprozarul din cartier si acolo adun hartia si cartonul.

Pot spune ca de atunci drumurile mele de acasa la ghena de gunoi sau injumatatit. La cat de des il ridica noua firma a primarie gunoiul e mai mereu cu ”mot” si chiar depaseste incinta. Plus, daca mai vad maidanez cum sare din pubela sa ma maraie ma apuca si dracii si cine stie ce mai si fac.

deseu hartie

Asadar RECICLEZ HARTIE si CARTON.

Caietele juniorului, integramele sotiei, rolele de la hartia igienica si prosoapele de bucatarie, revistele reclame de la supermarket, ambalajele produselor cosmetice, cutiile de la diverse ambalaje(pantofi, lapte, colete postale) hartia folosita de la imprimanta, plicurile si reclamele din facturi(aici am rezolvat altfel, majoritatea facturilor le primesc online), reclamele saptamanale de la Provident sau din parbrizul masinii.

Am cotrobait prin cutia de pe balcon chiar acum sa vad ce mai adun. :)))) Cam astea sunt deseurile mele de hartie si carton. :))))

Dupa ce se umple cutia fac un drum pana in beci si pun totul intr-un sac menajer, iar cand o sa adun mai multa hartie am sa o duc la un centru de reciclare.

P.S. Acest articol nu este advertorial, chiar fac asta.

P.S.2 Poate viitorul primar ne surprinde in bine si construieste platforme de gunoi ingropate. Asa scapam de mizerie si de maidanezii care se aduna acolo.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107