Ansamblul HATEGANA: Traditie sau Business

Ansamblul Hategana

Ansamblu Hategana sau PFA Hategana???

Fostul instructor al ansamblului a iesit LA pensie iar pentru a nu renunta la o ”pita” calda si-a facut un PFA si cu ajutorul celor din primaria Hunedoara a ramas in continuare instructor.

El are o colaborare de 1600lei pe luna pentru 32 de ore lucrate. 2 x 4h/saptamana.

Postul ramas liber dupa pensionare ar fi trebuit scos la concurs, lucru care nu s-a intamplat. Sunt sigur ca s-ar fi gasit un instructor nou care i-ar fi invatat pe copii si alte dansuri. Din cate i-am vazut eu pe la festivaluri copiii stiu 5 dansuri, poate gresesc dar nu par a fi mai multe. Pentru banii care se dau acum instructorului ”privat” primaria ar fi putut angaja pe cineva cu norma INTREAGA, ar mai fi putut face si altceva la Casa de Cultura.

Acest ”smecheras” foloseste Casa de Cultura si implicit ansamblul in interes propriu. El nu plateste chirie pentru sala, curent electric, caldura, apa plus copiii si costumele. Toate astea sunt la cheremul sau.

Angajatii de acolo au salarii mult mai mici si au norma intreaga de lucru, respectiv 8 ore, ca sa nu spun ca seful Casei de Cultura, om care are Conservatorul este mult mai prost platit.

Fostul si actualul instructor are acelasi ”aranjament” si la Hateg, acolo este un alt ansamblul, ansamblul folcloric *Bucura* Hateg. Povestea e la fel atata tot ca primaria Hateg il plateste mult mai putin.

Ce bine e sa fi destept, te pensionezi dar iti pastrezi locul de munca, ba mai mult chiar ai mai multe surse de venit. Pensie, bani de la primaria Hunedoara, bani de la primaria Hateg si multi altii din folosirea copiilor la diverse evenimente. Evenimente unde instructorul nostru primeste bani, doar el, copiii poate o apa sau nici aia. 🙁

Pentru ca mai este mult de spus si astept unele confirmari zilele urmatoare revin cu un alt articol despre ”Excursiile la festivaluri ale firmei Hategana”. Se numeste ansamblul Hategana dar de fapt ar trebui numit HATEGANA SRL. 🙁

P.S. Ma bucur cand vad copiii Hunedoarei implicati in ceva frumos, dar nu pot sa ii suport pe cei care profita de pe urma lor.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107