DacFest 2015

Festivalul DacFest 2015 – Simeria, Magura Uroiului

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale din județul Hunedoara va avea loc în perioada 4-6 septembrie 2015 la Măgura Uroiului, o locație încărcată de istorie și vestigii arheologice din toate timpurile, lângă orașul Simeria.

dac1

Este vorba despre DacFest, festivalul organizat de Primăria Oraşului Simeria, Consiliul Judeţean Hunedoara, Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Hunedoara, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara, Asociaţia „Terra Dacica Aeterna”, Asociaţia Culturală pentru Istorie Vie Alba Iulia, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al Judeţului Hunedoara, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Decebal” Hunedoara, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, Direcţiei Silvice Hunedoara, și a sponsorilor S.C. GETICA95COM S.R.L. și AVA G.D. INVESTMENT.

dac

Concursul foto mi se pare foarte bine venit avand in vedere locul in care se desfasoara festivalul, un loc mirific plin de incarcatura istorica, iar costumele participantilor redate atat de ”autentic”.

Eu am mers aproape anul la acest eveniment, inca de pe vremea cand avea loc la Costesti, dar de cand are loc pe Magura Uroiului festivalul arata mult mai bine. Este mult mai bine organizat si de la an la an tinde sa fie un festival national nu doar local.

LUPUL DACIC va infrunta din nou ACVILA ROMANA !

dac2

Vor fi lupte daco-romane și jocuri de gladiatori, dar vizitatorii sunt așteptați și la mai multe ateliere: de olărit, un altul de realizat arme dacice, de artă culinară romană și dacică, pielarie si multe alte surprize.Toate manifestările incluse vor avea un puternic „parfum” al epocii în care au trăit dacii şi romani, atât prin costumaţie, cât şi prin redarea cu fidelitate a modului de viaţă şi luptă al strămoşilor poporului român.

Va asteptam cu drag

Un comentariu la „DacFest 2015”

Comentariile sunt închise.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/calinbob/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107